• fi
  • en
  •  

Uusi pakastelinja valmistui Ouluun

Lisätty: 26.1.2024


UUSI PAKASTELINJA VALMISTUI OULUUN

 

Oulun Perävainiolla sijaitsevaan Pulla-Pirtin leipomoon on valmistunut uusi pakastelinja. Mittava investointi on yrityksen toinen yli kahden miljoonan euron hanke viimeisen kolmen vuoden sisällä. Uusi pakastelinja mahdollistaa laajemman tuotevalikoiman kehittämisen kauppojen paistopisteitä varten, sekä jo olemassa olevien tuotteiden kapasiteetin kasvattamista entisestään.

 

Uusi pakastelinja koostuu täysin uudesta laitteistosta. ’Tutkimusta meille sopivista vaihtoehdoista tehtiin useamman kuukauden ajan. Potentiaalisia laitevalmistajia kartoitettiin useammalta mantereelta. Nyt rakennettuun versioon päädyttiin ottamaan laitteistoa niin Euroopasta kuin Kanadastakin.’ kertoo rakennusprojektia vetänyt Pulla-Pirtin kehityspäällikkö Teemu Räinä

 

Noin 2,5 miljoonan euron muutoshanke aloitettiin vuoden 2022 loppupuolella. Hankkeeseen saatiin myös Euroopan unionin osarahoitusta. Uuden linjan tieltä purettiin vanha öljyuuni, joka on ollut käytössä jo 70-luvulta asti. Öljyuunista luopumisen myötä Pulla-Pirtillä ollaan pystytty vähentämään öljyn käyttöä huomattavasti sillä uusi pakastelinja toimii uusiutuvan energia avulla. ’Uuden linjan myötä olemme pystyneet myös tehostamaan lämmöntalteenottoa. Uunista tulevaa lämpöä hyödynnetään nyt koko kiinteistön lämmityksessä’ Räinä kertoo. Leipomossa tehtyjen muutoksien myöstä koko tuotannon hiilijalanjälki on pienentynyt.

 

Uusia tuotteita markkinoille

 

Oulun leipomon uusi pakastelinja mahdollistaa niin nykyisten reseptien pohjalta tehtävien tuotteiden muokkaamisen pakasteisiin sopivaksi kuin täysin uusien tuotteiden kehittelemisen. Uuden linjan myötä Pulla-Pirtin Koillismaan rieskaa onkin nyt saatavilla Keskon kaupoista kautta maan. ’Otimme jo projektin alkuvaiheissa yhteyttä keskusliikkeiden ostajiin ja tarjosimme jo hyvän maineen saavuttanutta Koillismaan rieskaamme koko Suomen valikoimaan. Nyt tästä herkullisesta, vähän paksummasta paistopisterieskasta pääsee nauttimaan koko Suomessa.’ kertoo Pulla-Pirtin myynnissä toimiva Lasse Räinä.

 

Koillismaan rieskaperhettä on saatu myös laajennettua uuden linjan myötä. Helmikuun alussa Pohjois-Suomen kaupoista on saatavilla jälleen kaksi uutuutta, kun Koillismaan rieska taipuu annoskokoon ja saa rinnalleen myös perunaisen version. ’Tuotekehityksessämme on tehty hyvää työtä uusien tuotteiden parissa, pystymme vihdoin vastaamaan kulauttajien toiveisiin pienemmistä rieskoista’ Lasse kertoo.

 

Pulla-Pirtin tavoitteena on jatkossakin olla edelläkävijä uusien tuotteiden kehittämisessä ja panostaa tuotantolaitteiden modernisointiin. Uuden linjan myötä Pulla-Pirtti on myös pystynyt kehittämään pakastetun Perunarieskasen, joka kilpailee Lidlin järjestämän Vauhtia vientiin! -kilpailun finaalissa Helsingissä helmikuun alussa.

 

Hankkeessa mukana: